T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / ALTINORDU - Şehit Cüneyt Akkuş Ortaokulu

ÖZGEÇMİŞİ

07-11-2019

 25.01.1977 tarihinde Ordu'nun Altınordu ilçesine bağlı Gökömer Mahallesi'nde dünyaya geldi.

Babasının memuriyeti nedeniyle ilkokulu, ortaokulu ve liseyi Ordu'nun değişik yerlerinde tamamladı. 1994 yılında lise eğitimini tamamladıktan sonra askere gidene kadar özel firmalarda çalıştı. 1996 yılında askerliğini Balıkesir ve Kıbrıs'ta tamamladıktan sonra 2002 yılına kadar yine özel firmalarda çalışan Şehit Cüneyt AKKUŞ, yüreğindeki üstün vatan, millet ve bayrak sevgisinin ifadesi olarak evin tek erkek çocuğu olduğu halde uzman çavuş olmak için Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınavlara girdi.

Sınavı kazandıktan sonra 2002 yılında Afyonkarahisar'daki Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasındaki görev yerine Bakım Uzman Çavuş olarak atandı. Görev yaptığı 10 yıl boyunca hem komutanları hem de emri altındaki askerleri tarafından çok sevilen Şehit Cüneyt AKKUŞ, şehadet mertebesine ulaşmadan iki gün önce katıldığı şehit cenazesinin ardından sosyal medyada şu paylaşımda bulunmuştu: "Bugün şehit Üsteğmen Sami Çiftçi'nin cenaze törenine katıldım. Aklıma kendi evlatlarım ve kendim geldim. Düşünürken bile gözlerim doldu, ağladım. Şehit olan üsteğmenin ailesinin ve eşinin çektiği acı tarif edilemez herhalde. Mekânın cennet olsun. Rabbim tüm şehit ailelerine sabır versin."

Takvimler 5 Eylül 2012'yi, saatler 21.15'i gösterdiği sıralarında, Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında meydana gelen patlama sonucunda 25 askerî personelle birlikte vatan, millet, bayrak ve tüm kutsal değerler uğruna şehit oldu.

Şehit Cüneyt AKKUŞ, evli ve iki çocuk babasıydı.

Şehidimizin ve tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun!

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.11.2019 - Güncelleme: 13.11.2019 12:25 - Görüntülenme: 562
  Beğen | 5  kişi beğendi